<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/69de78ad90d1.css" type="text/css" media="screen, projection">

Project Portfolio

Discovering an apartment entirely in Ceppo di Gré

reading time: 2 minutes

Discovering an apartment entirely in Ceppo di Gré

Milan, historic building: a 120 m2 flat completely covered in stoneware with a timeless elegance

Exclusive, eclectic and never excessively classic or modern: Ceppo di Gré is a natural stone with a distinctive grey-blue colour characterised by the rich texture of pebbles of different sizes and colours. Commonly used in historic Milanese buildings, it once defined their style, making them exclusive and prestigious. Its porcelain stoneware reinterpretation is perfectly suited to contemporary interiors thanks to both the variety of sizes and the practicality of the ceramic material (the original stone, for example, is very porous, while stoneware is waterproof).


In this elegant 120 m2 Milanese flat, the rooms have been furnished in a modernminimal style, in contrast to the classic style of the historic building in which it is located. Past splendour is also evoked through the stone-effect Mystone Ceppo di Gréporcelain stoneware and the collection of the same name, the project’s standout feature.


The selected large size (75x150 cm) enhances the linear design of the interiors and makes the coverings more uniform, limiting joints to a minimum and enhancing the size of the rooms.


Cold tones are favoured for the colour choice, so grey dominates the coverings, though the collection also features two warmer variants that slightly differ from the original rock (the catalogue  shows the other Ceppo di Gré style options). The walls, also in grey, are a natural continuation of the flooring.


The furnishings, which are all custom-made except for a few iconic pieces, are minimal, elegant and tone-on-tone, except for a few contrasting coloured elements such as the dining table, counter stools and yellow glass used for the two shower cabins.


Mystone Ceppo di Gré also stars in the bathroom, both on the floor and on the walls in contact with water, highlighting the precise style choice made for this project.

 

 

Project by architect Edoardo Barnini

explore collections